... ervaar de Essentie

New Leaves – mijn verhaal

New Leaves – mijn verhaal

Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal. In zekere zin ben je ook je verhaal. Want dat vertelt wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je huidige situatie gegroeid en ontstaan is. Bepaalde dingen weet je misschien niet meer, maar je lichaam en je energiesysteem weten het wel. Die vullen jouw verhaal aan.

Mijn verhaal
Al sinds mijn tienerjaren vertellen mensen mij hun verhalen. Ik weet nog de eerste keer dat ik een “grote mensen verhaal” te horen kreeg. Ik zal ongeveer 16 geweest zijn en de vrouw vertelde me over de moeilijke fase in haar leven waar ze middenin zat. Ik begreep er niet zoveel van, maar blijkbaar verwachtte ze van mij ook geen pasklaar antwoord. Het feit dat ik naar haar luisterde was voldoende.
Het luisteren naar andermans verhalen is een rode draad in mijn leven geworden. In de tijd dat ik als secretaresse werkte heb ik nogal wat vergaderingen genotuleerd. Tijdens die vergaderingen heb ik geleerd om door een brei van woorden de essentie van een verhaal eruit te halen. En nu helpt het mij in mijn praktijk om naar mensen te luisteren en te horen wat ze me werkelijk willen vertellen.

De ontwikkeling van mijn intuïtie begon pas veel later. Waarschijnlijk is het ook wel een van mijn kernkwaliteiten, maar het gebruik ervan was totaal onbewust. Vanaf het moment dat ik mijn eerste reiki cursus heb gevolgd, raakte dat proces in een stroomversnelling.

In de loop der jaren heb ik een behoorlijk aantal workshops gevolgd op energetisch gebied, maar echt grote sprongen voorwaarts maakte ik als ik me weer een stukje meer bewust was geworden van mezelf. Of het nu ging om het ontdekken van “nieuwe” eigenschappen of om het onder ogen zien van een minder mooi stuk van mezelf, altijd volgde dan iets dat ik als cadeautjes ging zien.

In 2000 ben ik mijn eigen praktijk begonnen met als doel mensen te helpen bewust te worden van hun eigen verhaal. Dat kan door samen een gesprek aan te gaan, al dan niet gecombineerd met een behandeling, aangevuld met remedies of sprays. Een behandeling heeft meerwaarde omdat het energiesysteem me informatie verschaft over hoe iemand zich op dat moment voelt. En mijn handen voelen waar in een lichaam energie wel en waar het niet stroomt. Altijd geeft degene die bij mij komt de grens aan; dat wat iemand niet kwijt wil, kan ik ook niet zien, horen of voelen.
Informatie over de behandelingen vind je onder energetische begeleiding.

Ik ben o.a. geïnteresseerd geraakt in de ontdekkingen die in de kwantum fysica gedaan worden. Heel dikwijls kreeg ik bij het lezen van boeken de bevestiging van wat ik intuïtief al wist.
In 1996 ben ik begonnen aan een reeks van opleidingen, cursussen, workshops en privé sessies, die mij geholpen hebben te komen tot het punt waar ik nu ben. De belangrijkste zijn:

• Opleiding tot Reiki master
• 2-jarige opleiding aura therapeute
• Werken met biosensor en transformatiemiddelen
• Diverse Shekinah workshops
• Shamballa MDH 13D healer cursus
• Shamballa Gem remedy cursus
• Jaartraining personal management
• Workshops m.b.t. levensbeschouwelijke vraagstukken
• Workshop “Breaking the habit of being yourself” van Joe Dispenza

Essenties van New Leaves
Energie in water zetten fascineerde me al vanaf het begin dat ik er kennis mee maakte, mede geïnspireerd door het boek van de Japanner Emote “De boodschap van water”. Maar om zelf essenties of remedies te gaan maken, dat was eigenlijk nooit mijn intentie. In 2009 kreeg ik echter een behoorlijke push om daar toch mee te beginnen. En toen is de Essentie van Shekinah “geboren”, tevens de energie die mij helpt en ondersteunt bij dit werk. De Essenties van New Leaves krijg ik aangereikt, of zelf of via iemand anders. O.a. de aurasprays heb ik samen met Hanneke Gravemaker gemaakt.
Alle Essenties van New Leaves vind je op www.auraspray.nl.

Waterfall essences
Tijdens de eerste ontmoeting met Lilja Petra, de IJslandse “co-creator” van de Waterfall Essences, liet zij mij haar essences ervaren en ik was diep onder de indruk van hun werking. Het gevoel iets met deze essences te willen doen was geboren. Ruim een half jaar later deed zich de mogelijkheid voor om haar voorraad voor Europa onder mijn hoede te nemen.

Een verrassend aspect van het werken met de Waterfall Essences is het maken van combinaties. Op verzoek van mensen selecteer ik maximaal 5 essences, die samen een nieuwe combinatie gaan vormen, afgestemd op de persoon die ze nodig heeft. De individuele essences geven inzicht in de gebieden die om aandacht vragen. Door de omschrijvingen van deze aparte essences te lezen ontstaat bij de cliënt al een stuk bewustwording. Het uiteindelijke resultaat van de combinatie is iedere keer weer heel verrassend en geeft energetisch die ondersteuning die iemand nodig heeft. De Waterfall Essences kunnen ook meehelpen aan het stuk bewustwording. Door hun omschrijving geven ze aan in welk gebied ze werken.
Meer in formatie hierover vind je op www.waterfall-essences.nl

Mijn eigen proces heeft me geleerd hoe belangrijk bewustzijn is. Want als je je niet bewust wordt dat je vaak  reageert vanuit onbewuste pijn, dan zul je iedere keer weer terugvallen in oude gewoontes en patronen. Pas als je bereid bent om jezelf in al je facetten onder ogen te zien, zul je sprongen voorwaarts maken en daar ook blijven.  Energie kan een ander je geven, maar als je je  bewustzijn niet ontwikkeld, zal dat een bodemloze put zijn. Bewustzijn is dus het doel, energie is een middel om dat te bereiken.

Doordat ik dit inzicht voor en door mezelf heb kunnen ontwikkelen, kan ik het nu ook delen met anderen. En door te delen groeit bewustzijn. Zo kan jij ook nieuwe blaadjes ontdekken aan de boom die jij bent en ze daarna laten ontvouwen, je eigen essentie steeds meer naar boven en buiten laten komen, zodat je in je eigen kracht deel bent van de eenheid die we met elkaar zijn.